Flores

Backpacken door Flores

Backpacken in het algemeen is een compleet nieuwe uitdaging vol verassingen. Maar backpacken door het eiland Flores is weer een ander verhaal. Veel luxe biedt het eiland eigenlijk niet. En naast het feit dat er geen openbaarvervoer aanwezig is, spreekt de bevolking weinig tot geen Engels. Daarnaast is dit eiland nog niet zo enorm bekend onder de reizigers, die wel allemaal te vinden zijn in hordes op de eilanden Bali en Lombok. Dus als je wilt gaan backpacken, moet je het allemaal zelf uit gaan zoeken, maar dat is toch juist een leuke uitdaging? Hier heb ik alvast een paar tips om je op gang te helpen.

Het eiland bereiken

De uitdaging begint pas echt, wanneer je op het eiland zelf bent, want er zijn verschillende manieren om Flores te bereiken. Als je met het vliegtuig wilt, dan kan je vanaf Bali of Jakarta naar de grootste stad op het eiland vliegen genaamd, Labuan Bajo. Maar als je liever op een avontuurlijker manier wilt aankomen, dan kan je ook met de boot naar het eiland. vanaf het eiland Lombok kan je in drie dagen naar het eiland varen. Je gaat dus twee nachten slapen op de boot, op het dek en dus onder de sterrenhemel. Deze boot vaart ook langs andere eilandjes, twijfel niet en breng daar ook meteen even een bezoekje aan. Maar wanneer het regenseizoen er is, kunnen de wateren ruig worden en raad ik je aan om met het vliegtuig te gaan.

Flores

Waar te overnachten?

In de stad Labuan Bajo zijn genoeg hotels en hostels te vinden, maar als je verder gaat reizen op het eiland, krijg je vooral te maken met gasthuizen. Ze zijn niet erg luxe, maar de bewoners zijn erg gastvrij en ontbijt is meestal inclusief. Vaak krijg je dan als ontbijt heerlijke bananenpannenkoeken. Klinkt het al lekker en avontuurlijk? Ontdek het eiland zelf en ervaar het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *